Трасето не е ремонтирано от 30 години Започва дългоочакваната реконструкция на

...
Трасето не е ремонтирано от 30 години Започва дългоочакваната реконструкция на
Коментари Харесай

Дават старт на дългоочакван ремонт на път край Малко Търново, ще струва близо 46 млн. лв.

Трасето не е ремонтирано от 30 години

Започва дълго чаканата реконструкция на пътя за село Визица. 24-километровият сектор, който стартира от основния път Бургас-Малко Търново, местността Босна, не е ремонтирано от 30 години и е в доста неприятно положение. Първата копка на обекта ще бъде същински празник както за локалните, по този начин и за кмета на община Малко Търново Илиян Янчев, който от години се бори за финансирането на инфраструктурния план. За тържественото начало ще дойде зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Найденов, ще участват още Илиян Янчев, регионалният шеф на Бургас Пламен Янев, представители на Областно пътно ръководство - Бургас и на строителя.
 
Последният ремонт на третокласния  път, който е единствената пътна връзка за с. Визица, е изпълнен преди повече от 30 години. Сега пътната настилка е компрометирана с голям брой пукнатини и деформации. Трасето е единствената пътна връзка за село Визица. Ремонтните действия плануват цялостна реорганизация. Стойността на плануваните за осъществяване действия е 45 679 984,58 лева с Данък добавена стойност.

Строителен контрол на обекта е „ Рутекс “ ООД. Договорът за него е на стойност 1 454 745,60 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол на стойност 28 920 лева с Данък добавена стойност ще реализира „ Инжконсулт план “ ООД.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР